петък, 9 ноември 2012 г.

Джули Плек говори за последиците от еп.5


Епизода вече показа дистанцията между Стефан и Елена. Тя искаше да е честна за жаждата си за кръв, а той тайно заговорничеше с Клаус. Това се видя най-добре, когато и двамата пишеха в дневниците си.

“Дневника е твоето най-лично място да предадеш искрените си послания” казва продуцента Джули Плек. “Затова когато си във функционираща връзка, приятелство и имаше нещо за споделяне, можеш да го кажеш на приятел, любим, който и да е, а Елена винаги го е правила със Стефан или Деймън и точно сега тя се чувства по-изгубена и самотна от всякога и сякаш за нея това е правилния момент да изкаже това, защото не мисли, че може да признае пред приятелите и любимите, че мрази това, в което се е превърнала.”

Съкрушената Елена, докато погребваше Конър не беше изолиран инцидент. Тя все още е ядосана на Стефан в следващия епизод, когато тя чувства, че тайните му са я накарали да направи единственото нещо, което се е надявала никога да не направи. „Е, тя му е ядосана“ смее се Плек „и определено следващата седмица започва с това, че му е супер ядосана. Тепърва предстоят прошка, разбиране, научаване на истината за плановете му. Ще видим как тя ще се справи с това.“

Емоционалните последици от убиването са само върха на айсберга. Кървавата халюцинация в последните моменти на епизода ще заема много повече място в следващия епизод, когато Елена полудява. „Убийството на ловец си има цена“ казва Плек. „Има странен вид последици от това и тя наистина ще трябва да се справи с тях, а това я отвежда то мрачни места.“

Също така има последици, за които Елена все още не знае – Конър беше ключът за лека за нейното състояние. „В сянката на това да зърнем надеждата за затрудненото положение на Елена, тя самата беше тази, която я унищожи. Тя буквално и метафорично уби надеждата си, без да го осъзнава. Последиците от това първо убийство са доста силни“ казва Плек. Идеята за лека получи доста критики от феновете, но Плек ни предупреждава да не изпреварваме събитията. Помните ли как преди няколко години критикувахме лунния камък, а той се оказа ключа към много по-голяма история? „Това съобщаване на лека в този момент е равно на това когато Катрин искаше лунния камък. Равно е на „Деймън търси кристал“. Това е просто началото, на много пътища, които ще изминем“.

В течение на следващите епизоди очаквайте голямо раздвижване що се отнася до стабилността на Елена, любовния триъгълник и дори отношенията на Елена с Джеръми. Сега, когато той носи знака на ръката си, той е ловец – вече не може да му бъде въздействано от вампири, но пък е обхванат от нови пориви.

„Сега те са предразположени към конфликти и това ще направи обикновените им вечери малко неловки“ казва Плек.

Нардучи (сценарист и продуцент) добавя, че Мат ще заеме стабилизираща роля в живота на Джеръми, докато той се бори с тайната си. „Мат и Джеръми ще се сближат, когато Мат един вид поема ролята на по-голям брат, за да помогне на приятеля си, който преминава през трудности със знака на ръката си.“

Единствената връзка, която в момента изглежда стабилна е братската обич между Стефан и Деймън. Когато и двамата изложиха на показ чувствата си към Елена, предложението на Деймън да помогне на Стефан да намери лек – поради безкористни причини – беше много докосващ момент.

„Харесва ми, когато тези момчетаа са заедно и работят като един екип“казва Плек. „Ще продължим да се надяваме и молим, че ще запазят тези моменти помежду си през целия сезон, но срещу тях ще има доста конспирации, когато всички резултати от събитията тази седмица “.



Няма коментари:

Публикуване на коментар